Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 17:27

Επιστολή του 'ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ' στον πρόεδρο της ΔΕΗ σχετικά με την λειτουργία του ορυχείου Αμυνταίου την παρουσία της αρχαιολογικής σκαπάνης

Εδώ και 60 ολόκληρα χρόνια η ΔΕΗ, δραστηριοποιούμενη στην περιοχή, έχει συνδέσει την ύπαρξη και λειτουργία της με την Λεκάνη: Κοζάνη – Πτολεμαΐδα – Φλώρινα

Η καρδιά της ΔΕΗ χτυπά στο λιγνιτκό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας και η Ενεργειακή καρδιά της χώρας, χτυπά για ολόκληρη τη χώρα.
365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, υπό συνθήκες (τόσο ψύχους, όσο και καύσωνα) που κάποιοι δεν μπορούν καν να φανταστούν, με σημαντικές ελλείψεις, με ανύπαρκτα πολλές φορές μέτρα με, με, με, το Ενεργειακό Λεκανοπέδιο δίδει τα πάντα για την απρόσκοπτη παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας για όλους τους Έλληνες καταναλωτές.
Για το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, όταν μιλάμε για ΔΕΗ, όταν μιλάμε για το Ενεργειακό Κέντρο, εννοούμε πρωτίστως τους χιλιάδες εργαζομένους της, γιατί αυτοί είναι η κινητήριος δύναμη (που κινεί καδοτροχούς, ιμάντες, φορτηγά κλπ κλπ) προκειμένου να παραχθεί το ρεύμα. Αυτοί είναι η κινητήριος δύναμη που δίνει στην επιχείρηση την προοπτική να δυναμώσει και να εξελιχθεί.
Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει τα πάντα ώστε –ειδικά τα τελευταία χρόνια- να διαφυλάξουν την επιχείρηση από ΜνημΟΡΝΙΑ, από αδηφάγα συμφέροντα, από σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις που μοναδικό στόχο έχουν την απαξίωση της μεγαλύτερης Βιομηχανικής Επιχείρησης του Ελληνικού λαού και το ξεπούλημά της στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Κομμάτι αυτών των εργαζόμενων είναι φυσικά και οι εργαζόμενοι στο Ορυχείο Αμυνταίου που εκτός των άλλων προσκομμάτων και δυσκολιών, κλήθηκαν πολλάκις να αντιμετωπίσουν δυσχέρειες και τριγμούς που δημιούργησαν τόσο η αρχαιολογική σκαπάνη όσο και η –κατά την άποψή μας- αδιάφορη ως και ανεπαρκής αντιμετώπιση του θέματος από τις Διοικήσεις, διαχρονικά.
Από την πλευρά του Σωματείου (και μάλιστα από πολύ νωρίς, από το 2011με σχετική επιστολή προς τον τότε Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο) σειρά γεγονότων το οδήγησαν στη διαπίστωση ότι κάποιοι χρησιμοποιούν ποικίλες μεθόδους, με τελικό σκοπό να κλείσουν το Ορυχείο.
Τα συμφέροντα τεράστια και κάποιοι βρήκαν, δυστυχώς και πάλι, τον τρόπο να απομυζούν τη ΔΕΗ.
Διαχρονικά Σωματείο και εργαζόμενοι, πήραν στις πλάτες τους την τύχη του Ορυχείου Αμυνταίου και προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του, αναγνωρίζοντας τις επικίνδυνες συνθήκες που δημιουργεί στο χώρο του Ορυχείου αλλά και επιδεικνύοντας τεράστια ανοχή στον κίνδυνο που δημιουργείται.
Η παύση των εργασιών στο Ορυχείο «μεταφράζεται» σε σημαντικές (αρνητικές) συνέπειες στη λιγνιτική παραγωγή και ηλεκτροδότηση της χώρας.

Κύριε Πρόεδρε
Το Ορυχείο Αμυνταίου, είναι μεταξύ των Ορυχείων που σταδιακά κατέστησαν την περιοχή Πτολεμαΐδας – Αμυνταίου ως ένα από τα μεγαλύτερα Λιγνιτικά Κέντρα στον κόσμο.
Σήμερα το Ορυχείο έχει στα έγκατά του 33 εκατομμύρια τόνους λιγνίτη. Ποσότητα που αποτελεί θησαυρό για την ομαλή λειτουργία Ατμοηλεκτρικών Σταθμών και κατά συνέπεια για την ομαλή παραγωγή Η/Ε. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με τους λανθασμένους χειρισμούς, 5 εκατομμύρια τόνοι ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ μείνει ανεκμετάλλευτοι πράγμα που πολύ απλά σημαίνει ότι αν συνεχιστούν οι κακοί χειρισμού, συνολικά 13 εκατομμύρια τόνοι θα ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΟΙ !!!
Παρόλα αυτά, ο τρόπος λειτουργίας της αρχαιολογικής σκαπάνης (από τη μία) αλλά και τα σενάρια που βλέπουν το φως τις δημοσιότητας (από την άλλη) και αφορούν σε πώληση μονάδων και συμπράξεις ιδιωτών στο συγκεκριμένο χώρο, είναι προς επίρρωση του φόβου που έχουμε εκφράσει ότι δηλαδή μεθοδεύεται συστηματικά πια η απαξίωση της Επιχείρησης και η παράδοσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Κύριε Πρόεδρε
Ως Διοικητής της ΔΕΗ, που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους και δίνει ρεύμα σε εκατομμύρια καταναλωτές, έχετε:
• Υποχρέωση να λάβετε μέτρα (κάθε είδους) που θα αποκαταστήσουν τη λειτουργία στο Ορυχείο Αμυνταίου, απομακρύνοντας τους κινδύνους που δημιουργούν τα ενδεχόμενα σενάρια (γνωρίζεται και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι και σε άλλα ορυχεία διενεργήθηκαν και διενεργούνται σωστικές ανασκαφές χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα. Το γεγονός αυτό μας προϊδεάζει και πραγματικά αναρωτιόμαστε για το τι κρύβεται από πίσω)
• Υποχρέωση να ξεκαθαρίσετε τη θέση της ΔΕΗ σχετικά με τον σχεδιασμό που υπάρχει και όχι να συντείνεται στην σύγχυση τροφοδοτώντας με δηλώσεις διάφορες εικασίες και οράματα τρίτων.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν δώσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ πράγματα (σωματικά και ψυχικά) και σε καμία περίπτωση δεν αξίζουν τίποτα λιγότερα από τα όσα εμπίπτουν στις υποχρεώσεις σας.

Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΔΕΗ Α.Ε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 17:35