Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 11:30

Παναγιωτάκης : "Το project Μελίτη θα γίνει και θα είναι ντάλα μεσημέρι - Το θέμα της Βεύης δεν έχει κλείσει

Την βεβαιότητά του ότι το σχέδιο Μελίτη παραμένει ζωντανό, ότι θα προχωρήσει, και ότι χαίρει της απόλυτης στήριξης του Πρωθυπουργού εκφράζει μέσω του "Energypress" ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης.

 

Αναγνωρίζει την σημασία της ανακοίνωσης Σταθάκη να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος της Βεύης, εκτιμά ωστόσο ότι δεν επηρεάζει την κεντρική επιλογή της κυβέρνησης για συνεργασία με τους Κινέζους της CMEC στην δημιουργία της Μελίτης ΙΙ, θυμίζοντας τα λόγια του Πρωθυπουργού, ότι αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία.

"Το σχέδιο Μελίτη θα γίνει και θα είναι ντάλα μεσημέρι", λέει ο πρόεδρος της ΔΕΗ παραφράζοντας την γνωστή φράση του παλαιού κομμουνιστή Κώστα Λουλέ, την οποία έχουν συχνά χρησιμοποιήσει τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και υπουργοί της κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα ο Παναγιωτάκης αναγνωρίζει ότι η ανακοίνωση Σταθάκη θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, θεωρεί όμως ότι το θέμα Βεύη δεν έχει κλείσει, και πως όταν συνυπολογιστούν τα υπερ και τα κατά της επένδυσης στη Μελίτη ΙΙ θα υπάρξει ενδεχομένως διαφορετική προσέγγιση. Χαρακτηρίζει πολύ καλές τις σχέσεις του με τον υπουργό Ενέργειας, παραπέμπει στα όσα ο τελευταίος δήλωσε την Παρασκευή από την Κοζάνη -όπου υπερασπίστηκε το δικαίωμα της διοίκησης της ΔΕΗ να εκφράζει ακόμη και κριτικές θέσεις απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές- και σε κάθε περίπτωση θεωρεί ότι δεν είναι η ώρα για εντάσεις.

Δηλώνει αισόδοξος για τις εξελίξεις, και ότι συνεχίζει να εργάζεται για το project με τους Κινέζους, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανέκεθαν ενστάσεις ως προς την παραχώρηση του συγκεκριμένου ορυχείου. Στην πραγματικότητα ο επικεφαλής της ΔΕΗ δεν σκοπεύει σε αυτή την φάση να σηκώσει τους τόνους, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται κάποιο σχόλιο ως προς τα τεκταινόμενα, ακόμη και μέσω της αυριανής ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ για το 2016.

για να συνεχίσετε κλικ εδω

πηγη:http://energypress.gr|γιωργος Φιντικάκης

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 11:34