Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 20:42

Η ΓΕΝΟΠ «μπλόκαρε» τη λήψη απόφασης για τη διάσπαση του ΑΔΜΗΕ

Ενταση σημειώθηκε νωρίτερα στη Γενική Συνέλευση της Επιχείρησης, λόγω της εισόδου συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ στον χώρο. Στο επίκεντρο οι αποφάσεις πώλησης του ΑΔΜΗΕ. Αναβλήθηκε τελικώς για τη Δευτέρα 11/7 η συνεδρίαση. 
 
 
 Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα 11 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ ΔΕΗ +1,66%, καθώς οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ εισήλθαν στον χώρο, σήκωσαν πανό και επιχειρούσαν να διακόψουν τις διαδικασίες ώστε να μη ληφθούν αποφάσεις για τον ΑΔΜΗΕ. 

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος και CEO της επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης, υποχρεώθηκε, σε διαβούλευση με τις νομικές υπηρεσίες, να προτείνει τηναναβολή για τις 11 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι αρχικά δεν επετράπη η είσοδος σε περίπου 50 συνδικαλιστές της ΔEΗ, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο της ΓΣ. Ωστόσο, μετά από συνεννόηση και εκατέρωθεν διαβουλεύσεις, οι συνδικαλιστές εισήλθαν στον χώρο της Γενικής Συνέλευσης.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, στο τέλος του χαιρετισμού του, κάλεσε τη διοίκηση της ΔEΗ και πρωτίστως τον Μανώλη Παναγιωτάκη, ως πρώην συνδικαλιστή-πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, να μην προχωρήσουν σε απόφαση κατάτμησης της ΔEΗ, με πώληση του ΑΔΜΗΕ. Οπως είπε χαρακτηριστικά, "η γενική συνέλευση αυτή θα είναι ιστορική, γιατί είτε θα αποτρέψει την κατάτμηση της ΔΕΗ ΔΕΗ +1,66%, είτε θα την εγκρίνει, και στη δεύτερη περίπτωση θα συνδέσει το όνομα της σημερινής διοίκησης με τη διάλυση της επιχείρησης".

Συνέχισε δε, λέγοντας ότι οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ που βρίσκονται στην αίθουσα, στην περίπτωση που η ΓΣ θα θελήσει να προχωρήσει στη λήψη απόφασης, έχουν αποφασίσει να διακόψουν τις εργασίες, ώστε να αναβληθεί η συνέλευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση αυτή είχαν καταλήξει οι συνδικαλιστές από την περασμένη εβδομάδα, ως έσχατο μέτρο για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, ενώ όπως έλεγε στο euro2day.gr συνδικαλιστής της επιχείρησης, σε περίπτωση που η διοίκηση επέμενε στην απαγόρευση εισόδου των συνδικαλιστών στον χώρο της ΓΣ, αυτοί θα έβρισκαν τρόπο να εισέλθουν ούτως ή άλλως, "πηδώντας και τα κάγκελα", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μετά την εξέλιξη αυτή, όπως είναι φυσικό, το όλο εγχείρημα για μεταβίβαση του ΑΔΜΗΕ σε άλλη εταιρία, που αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση, λαμβάνει άλλες διαστάσεις, και ασχέτως του ποιος έχει την πολιτική ευθύνη για την εξέλιξη αυτή, όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης, η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τρόπους να καλύψει τις μνημονιακές υποχρεώσεις.

πηγη:euro2day.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 20:46