Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 17:47

Πόλεμος στην ΝΔ για την δήλωση Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό της ΔΕΗ. Τον διαψεύδει ο Μ.Παπαδόπουλος, τον κατηγορεί ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ Π. Καραλευθέρης. Τον αποδοκιμάζει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Αδαμίδης

Μια δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αναψε φωτιές στο τοπικό πολιτικό σκηνικό.

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε μια δήλωση που και παλιότερα είχε διατυπώσει για τα χρήματα που διδει ο προϋπολογισμός του κράτους για τις συντάξεις των πρώην εργαζομένων της ΔΕΗ. Ο κ. Μητσοτάκης στα πλαίσια της εξοικονόμισης πόρων και της δημιουργίας ισοδυνάμων μέτρων για να μην συνθλίβονται οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι απο την υπερφορολογιση  τονισε οτι θα μπορούσε να αυξηθεί ο φόρος στα τσιγάρα και να μειωθεί η συμμετοχή του κρατικού προυπολογισμού στις συντάξεις των Δεητζήδων σημειώνοντας οτι καθε χρόνο ο κρατικός προϋπολογισμός χρηματοδοτεί με 600 εκ € τις συντάξεις της ΔΕΗ. ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ 35 εωσ 36 min

Λιγη ωρα αργότερα ο πρώην υφυπουργός Μ. Παπαδόπουλος με ανακοινωσή του δήλωσε οτι ο κ. Μητσοτάκης εκφραζει προσωπικές απόψεις και οχι της ΝΔ. Ολόκληρη η δήλωση του Μ. Παπαδόπουλου παρακατω:

  Οι σημερινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ασφάλιση των εργαζομένων της ΔΕΗ δυστυχώς μας εξέπληξαν για ακόμη μια φορά.

  Είναι γνωστό ότι με το Νόμο-ρύθμιση  2773/99 το κράτος ανέλαβε τις υποχρεώσεις της ΔΕΗ απέναντι στους εργαζομένους και στους συνταξιούχους της. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε και από την Νέα Δημοκρατία και επιβεβαιώθηκε για δεύτερη φορά από το Νόμο Πετραλιά για το ασφαλιστικό.

  Με αυτά ως δεδομένα είναι προφανές, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκφράζει την Νέα Δημοκρατία, εκφράζει προσωπικές του απόψεις και μόνο.

  Το ασφαλιστικό ζήτημα της ΔΕΗ συνολικά είναι ένα ιδιαίτερα σύνθετο και εξειδικευμένο θέμα, διότι εμπλέκεται άμεσα με την απελευθέρωση της Ηλεκτρικής Ενέργειας στη χώρα και δεν αντιμετωπίζεται με πρόχειρες και λαϊκίστικες προσεγγίσεις από οποιαδήποτε πλευρά κι αν εκφράζονται. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ιδιαίτερη ευθύνη και σοβαρότητα, γιατί αφορά όλη τη χώρα.

    Ο κ. Κυριάκος  Μητσοτάκης όπως και όσοι συχνά αναφέρονται αρνητικά για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και των  εκπροσώπων της δεν εκφράζονται από τις απόψεις  και τις συμπεριφορές γνωστών και ιδιαίτερα προβεβλημένων στελεχών της Αριστεράς.

Ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ 

Έκπληξη, αγανάκτηση και οργή προκαλεί η νέα παρέμβαση (και η εμμονή ) του Κ.Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό των εργαζομένων
Γραφική έχει καταντήσει πλέον η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το Ασφαλιστικό των εργαζόμενων στη ΔΕΗ ο οποίος φαίνεται να «εξαντλεί» τις διερευνητικές του δυνατότητες ως προς την εξεύρεση «Περιθωρίων ισοδυνάμων», πάντα στοχεύοντας στη ΔΕΗ και τους εργαζομένους της.
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης , χωρίς καμία ντροπή όχι απλά δεν κρύβει το μένος του αλλά ψάχνει να βρει αιτία και αφορμή προκειμένου να στραφεί εναντίων των εργαζόμενων, εναντίων του ασφαλιστικού φορέα και του μέλλοντος της ΔΕΗ.
Σήμερα, επανέρχεται στο θέμα εκτιμώντας ότι θα πρέπει να επιβληθεί «μεγαλύτερη φορολόγηση στα τσιγάρα αντί για αυξήσεις στα φροντιστήρια. Να μειωθεί η επιχορήγηση στο Ταμείο Εργαζομένων της ΔΕΗ που παίρνουν 600 εκατ. το χρόνο. Περιθώρια ισοδυνάμων υπάρχουν».
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, για μία ακόμα φορά, με ξεκάθαρες θέσεις και επιχειρήματα καταγγέλλει την προσπάθεια συκοφάντησης και στοχοποίησης των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ υπενθυμίζοντας στον Βουλευτή της ΝΔ ότι:
1. Ο Ν.2773/99 υπερψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον τότε Συνασπισμό. Ήταν κύρωση της σύμβασης μεταξύ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και Ελληνικού κράτους.
2. Από τη λειτουργία του Ασφαλιστικού φορέα της ΔΕΗ, βάση του Ν 4491/66 και ειδικότερα του άρθρου 7 παρ.2 έχει σχηματισθεί περιουσία αυτού του φορέα ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ (σύστημα ασφάλισης στον εργοδότη).
3.Το κράτος αναγνωρίζει πλήρως τις υποχρεώσεις της ΔΕΗ προς τον ασφαλιστικό της φορέα έναντι της προαναφερόμενης ενσωματωμένης περιουσίας και υποκαθιστά τη ΔΕΗ σε όλες τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της. Ειδικότερα, οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνει εν προκειμένω το κράτος, αποτελούν ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ έναντι της ενσωματωμένης περιουσίας.
4. Οι καταβολές του κράτους (παρ.2) συνιστούν ΠΑΓΙΟ ΠΟΡΟ του νέου ασφαλιστικού φορέα προσωπικού ΔΕΗ και θα εγγράφονται στον εκάστοτε κρατικό προϋπολογισμό, στην εισαγωγική έκθεση του οποίου γίνεται αναφορά ότι η εγγραφή αυτή γίνεται ΕΝΑΝΤΙ της ενσωματωμένης περιουσίας (αντιπαροχή) του φορέα.
Παρά την σαφήνεια των όσων κατά επανάληψη έχουμε παραθέσει, φαίνεται ότι είναι αδύνατο για τον κ. Μητσοτάκη να ξεδιαλύνει τη σύγχυση που έχει μέσα του και να αποδεχθεί το γεγονός ότι ο Ν.2773/99 ΔΕΝ αποτελεί ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ του ασφαλιστικού των εργαζομένων αλλά αποτελεί υποχρέωση και δέσμευση του κράτους ως αντιπαροχή.
Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι την 1η Νοεμβρίου 1999 η αδελφή του και συνυποψήφιά του στην Α΄Αθηνών, τότε βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνη τομεάρχης Ανάπτυξης και Ενέργειας κ. Μπακογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποτελεί θετική εξέλιξη ότι η κυβέρνηση Σημίτη υιοθέτησε τις προτάσεις της ΝΔ για την οριστική ρύθμιση του ασφαλιστικού θέματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΔΕΗ».
Όπως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις ( και οι αρμόδιοι υπουργοί κ.Πετραλιά, Λοβέρδος, Κουτρουμάνης ) σε όλους τους ασφαλιστικούς νόμους συμπεριλαμβάνουν αυτούσιο το άρθρο 34 του Ν. 2773.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ εκτιμώντας ότι έχει ήδη δείξει μεγάλη ανοχή στην εμμονή του κ. Μητσοτάκη και ευελπιστώντας ότι το κόμμα του δεν υιοθετεί την άποψη του Βουλευτή της, καλεί τη Νέα Δημοκρατία να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση για το Ασφαλιστικό της ΔΕΗ.

Ο ΠΑΝΤΕΛΉς ΚΑΡΑΛΕΥΘΈΡΗΣ εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ εδωσε στην δημοσιότητα μια σκληρή ανακοίνωση για το πρόσωπο του κ. Μητσοτακη:

Κυριάκο Μητσοτάκη θέλεις δεν θέλεις… εμείς θα είμαστε εδώ.

O νεοφιλελεύθερος λαϊκιστής Κυριάκος Μητσοτάκης ξαναχτύπησε.

Ανταγωνιζόμενος στο μέγιστο βαθμό τους λαϊκιστές του κρατισμού της αντίπερα όχθης, προσπαθεί να ενισχύσει το προσωπικό του προφίλ ενόψει των εκλογών.

Είναι προφανές ότι έχει διπλό στόχο. Πρώτον να ικανοποιήσει την ιστορική οικογενειακή εμμονή ενάντια στους εργαζόμενους και ασφαλισμένους του «πρώην» ταμείου της ΔΕΗ και δεύτερον να υποσκάψει την διαφαινόμενη μέγιστη συσπείρωση που επιτυγχάνει ο Βαγγέλης Μειμαράκης ως νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Τα απλά μαθήματα πολιτικής που εφαρμόζει ο Βαγγέλης Μειμαράκης πετυχαίνοντας άμεσα αποτελέσματα στην επανασυσπείρωση της κεντροδεξιάς, δυστυχώς είναι δυσκολονόητα για τον κ. Μητσοτάκη. Κολλημένος στις νεοφιλελεύθερες απλουστεύσεις του εξαγγέλλει ισοδύναμα τα οποία θα είναι αρεστά στην νεόπλουτη εκλογική μάζα της Β’ Αθήνας των Νοτίων Προαστίων από την οποία εκλέγεται.

Είναι πασιφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως προς το ύφος του λόγου αλλά και στην ουσία των επιχειρημάτων του δεν εκφράζει τη Νέα Δημοκρατία.

Ο νόμος που ρύθμισε το ασφαλιστικό της ΔΕΗ, υπερψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το συνασπισμό. Όπως επίσης αναγνωρίστηκε από το σύνολο των κομμάτων η περιουσία των ασφαλισμένων της ΔΕΗ η οποία ιστορικά ενσωματώθηκε στη ΔΕΗ ως πάγιο στοιχείο λόγω του συστήματος ασφάλισης του εργοδότη. Με την διακομματική αυτή αναγνώριση το κράτος ανέλαβε να υποκαθιστά την ΔΕΗ στις διαρκείς υποχρεώσεις της απέναντι στους ασφαλισμένους.

Με αυτή την νομοθετική ρύθμιση ουσιαστικά άνοιξε ο δρόμος για την μετοχοποίηση της ΔΕΗ η οποία ήταν πολιτική επιλογή και της Νέας Δημοκρατίας.

Τι θέλει να πει λοιπόν τώρα ο κ. Μητσοτάκης;

Ότι δεν πρέπει το κράτος να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους ασφαλισμένους του;

Ότι πρέπει η υποχρέωση στους ασφαλισμένους της ΔΕΗ να μετατραπεί σε ισοδύναμο με τους αγρότες ή τα ιδιωτικά σχολεία;

Αυτό πρέπει να εκφράζει ένας πολιτικός ο οποίος είναι βουλευτής του κόμματος το οποίο προβάλει την ευθύνη και τον καθαρό λόγο;

Ο καθαρός λόγος του Βαγγέλη Μειμαράκη μιλά στην ψυχή των εργαζομένων και του λαού.

Αυτός ο λαός και αυτοί οι εργαζόμενοι είναι που κράτησαν τη Νέα Δημοκρατία όρθια παρά τα αντιλαϊκά μέτρα που εφάρμοσε λόγω του δεύτερου μνημονίου.

Αυτός ο λαός της έδωσε την δυνατότητα να μην καταντήσει σαν το ΠΑΣΟΚ του 4%, για να μπορεί σήμερα ο κ. Μητσοτάκης να ονειρεύεται πως μπορεί να παίξει παιχνίδια διεκδίκησης της ηγεσίας της παράταξης μετά τις εκλογές.

Δεν θα του γίνει η χάρη.

Η κεντροδεξιά των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των πατριωτών δημοκρατών αυτής της χώρας εκφράζεται μέσα από την Νέα Δημοκρατία η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν θα έχει ποτέ νεοφιλελεύθερο αρχηγό. Ας το πάρει χαμπάρι ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν θα του κάνουμε τη χάρη.

Ούτε επιβραβεύοντάς τον αλλά ούτε και φεύγοντας από την παράταξη της ψυχής μας.

Θα είμαστε εδώ να εκφράσουμε το ριζοσπαστισμό μέσα στη φιλελεύθερη παράταξη. Θέλει δεν θέλει.

 

                                 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 18:18