Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024 18:41

Θα πληγώνουμε τόκο για τις καταθέσεις μας αντι να πληρωνόμαστε! | γράφει ο Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης

 Οι ελληνικες συστημικες Τραπεζες Εθνικη, Alpha, Πειραιως και Eurobank, με τις ευλογιες της Τραπεζης της Ελλαδος και με την ανυπαρξια της ελληνικης κυβερνησης, αποφασισαν οχι απλως να

μηδενισουν τα επιτοκια των καταθεσεων, αλλα και να απαιτησουν να πληρωνονται τοκο για τις καταθεσεις, υποχρεωνοντας ολους οσους εχουν λογαριασμους Ταμιευτηριου να πληρωνουν χαρατσι 6 ευρω το χρονο, για καθε εναν λογαριασμο που διαθετουν!

Οσοι δεν συνειδητοποιουν ή δεν σκεφτονται τι σημαινει ουσιαστικα αυτο, θεωρωντας οτι τα 6 ευρω ειναι αμελητεο ποσο ας εχουν υπ' οψιν τους οτι προκειται για κατι πολυ σημαντικοτερο απο το ποσό:
1. Τα 6 ευρω αντιστοιχουν σε επιτοκιο 0,6% (ή 60 ευρω στα 10000 ευρω), επιτοκιο το οποιο δεν υπαρχει πλεον, καθως οι Τραπεζες δεν πληρωνουν πλεον τοκο στις καταθεσεις. Και το οποιο καλειται πλεον να πληρωνει ο καταθετης στην Τραπεζα και οχι το αντιθετο! Υπ οψιν, οτι το 75% των καταθεσεων των Ελληνων στις 4 Τραπεζες ειναι μεχρι 5.000 ευρω.
2. δουλεια των Τραπεζων ειναι να δανειζουν και οχι να ζουν παρασιτικα χρεωνοντας αυθαιρετα ποσα και προμηθειες σε διαφορες πραξεις, οι οποιες στην πραγματικοτητα δεν εχουν κανενα λειτουργικο κοστος χαρις στους αυτοματισμους, και επομενως προκειται για αισχροκερδειες. Οι ελληνικες Τραπεζες εχουν σταματησει εδω και 13 χρονια να δανειζουν, παρα με το σταγονομετρο, γιατι
α. ειναι οικονομικα τιναγμενες στον αερα
β. εχουν βρει ευκολοτερο τροπο να πλουτιζουν με χρεωσεις καθε ειδους συναλλαγης.
3. Σημασια δεν εχει το υψος του ποσου που χρεωνει η Τραπεζα, αλλα η πραξη αυτη καθ' εαυτη, καθως δεν δικαιολογειται ουτε απο καμμια εκτακτη εσωτερικη οικονομικη συνθηκη, ουτε ειναι αποτοκος καποιας διεθνους χρηματοπιστωτικης συγκυριας.
4. Οι Τραπεζες στην ουσια και στην πραξη επιβαλουν εναν φορο επι των καταθεσεων, ο οποιος δεν ειναι καν ανταποδοτικος, οπως υποτιθεται οτι ειναι οι φοροι. Προκειται για υφαρπαγη περιουσιακων στοιχειων των πολιτων.
5. Η Επιτροπη Ανταγωνισμου, με τις προφατες αποφασεις της, επεβαλε προστιμα στις 4 συστημικες Τραπεζες, επειδη κατα παραβαση των νομων του ανταγωνισμου ειχαν ερθει σε συμφωνια και χρεωναν με υπερμετρες προμηθειες τους καταθετες που εκαναν αναληψεις μετρητων απο ΑΤΜ αλλων Τραπεζων.
Σημερα οι ιδιες Τραπεζες συναποφασισαν να επιβαλουν ενα χαρατσι 50 ή και 60 λεπτων το μηνα (6 ή 7,20 ευρω το χρονο) σε ολους οσους εχουν λογαριασμους με καρτα για αναληψεις, πληρωμες κλπ., χωρις η Επιτροπη Ανταγωνισμου να αρθρωνει λεξη!
Οι περισσοτεροι πολιτες αγνοουν οτι ελληνικες Τραπεζες δεν υπαρχουν. Οι κατ ονομα ελληνικες ειναι στην πραγματικοτητα ξενες, που τα πλειοψηφικα πακετα τα εχουν ξενοι, και ξενοι συμμετεχουν στα διοικητικα συμβουλια. Και, φυσικα, καμμια Τραπεζα δεν ειναι κρατικη. Το Δημοσιο εχει χασει τα πλειοψηφικα πακετα οπου τα ειχε. Για παραδειγμα, στη Eurobank το 95% των μετοχών ανηκει στο Ταμειο Χρηματοπιστωτικης Σταθεροτητας. Δηλαδη, στους δανειστες.
Στην αλλοτε κραταια Alpha κυριαρχοι ειναι το ΤΧΣ (δανειστες) και οι Paulson & Co. Inc. και Schroders Plc.
Οι περισσοτεροι πολιτες, επισης, αγνοουν, οτι στην πραγματικοτητα δεν υπαρχουν ιδιωτικες Τραπεζες με την εννοια που υπαρχουν ιδιωτικες επιχειρησεις. Σε ολο τον κοσμο. Στην πραξη οι Τραπεζες ειναι ιδιωτικες για οσο κερδιζουν και γινονται δημοσιες οταν χρεωκοπουν ή κινδυνευουν να χρεωκοπησουν. Επειδη τοτε οι Τραπεζες διασωζονται ή ξεχρεωνουν απο τον προϋπολογισμο των κρατων, ειτε δια του εξωτερικου δανεισμου (τον οποιο πληρωνουν οι πολιτες), ειτε δια της αυξησεως κεφαλαιου (απο την οποια χανουν μεταξυ αλλων οι μικροεπενδυτες και οι μικρομετοχοι), ειτε με το κοψιμο επιπλεον νομισματος (οπως κανει η Αμερικανικη Κεντρικη Τραπεζα και η Ευρωπαϊκη Κεντρικη Τραπεζα) με αποτελεσμα την αυξηση του πληθωρισμου (ιδέ ακριβεια), (περισσοτερο νομισμα ισον ευτελεστερο νομισμα), την οποια πληρωνουν οι πολιτες.
Οι 4 "ελληνικες" Τραπεζες, λοιπον, αποφασισαν και διεταξαν καθε Ελληνας, που εχει εναν ή περισσοτερους απο τους 65.000.000 λογαριασμους (οι πιο πολλοι ανενεργοι και ξεχασμενοι) να πληρωνει τουλαχιστον 0,50 λεπτα καθε μηνα για καθε λογαριασμο ωστε:
1. Οι Τραπεζες να οικονομησουν ακοπα περικα εκατομμυρια που τους λειπουν (η Εθνικη εχει τη λιγοτερη δυναμη ρευστοτητας)
2. να εξαναγκασουν τους καταθετες να αγορασουν άλλα προΪοντα των Τραπεζων ( καταθεσεις προθεσμιας, επενδυτικα καλαθια σε ομολογα μετοχές κλπ, πακετα συνδρομων κα), τα οποια εχουν κι αυτα τις χρεωσεις τους, αλλά...
...Αλλά, εχουν και τα ρισκα τους σε αντιθεση με τις απλες καταθεσεις ταμιευτηριου...
Για να παρουν αυτη την αποφαση οι Τραπεζες πρεπει να συναντηθηκαν και να συμφωνησαν. Αυτο ερχεται σε αντιθεση με τους κανονες του ανταγωνισμου, αν υποθεσει καποιος αφελης που δεν βλεπει γυρω του καθε μερα, οτι υπαρχουν τετοιοι και τηρουνται.
Οι Τραπεζες ηταν παντα ουσιαστικα ανεξελεγκτες και ασυδοτες. Αλλα, παντα υπηρχε ενας Καρατζας, ενας Κωστοπουλος, ενας Σαλλας, ενας Λατσης, ενας Μαντζουνης να κρατανε τουλαχιστον τα προσχηματα και τα γκεμια, χωρις κανεις απ αυτους να ειναι αγιος και ασπιλος. Το αντιθετο. Τα τελευταια χρονια, ομως, εχουν γινει και ξεδιαντροπες.
Δε φτανει που ειναι αδεια πουκαμισα απο αποψη σοβαρων κεφαλαιων,
δε φτανει που η ποιοτητα παροχης υπηρεσιων στους πολιτες εχει πιασει πατο, με την καταργηση σχεδον ολων των υποκαταστηματων, την εξοντωτικη συρρικνωση του προσωπικου που συνεχιζεται σε βαρος της εξυπηρετησης των πολιτων, την υποχρεωση των εναπομειναντων υπαλληλων σε εξοντωτικη εργασια καλυψης πολλαπλων αρμοδιοτητων, με αποτελεσμα και την αντιστοιχη αγενη ή αδιαφορη συμπεριφορα στους πολιτες, που ειναι οι πελατες.
Δε φτανει που ζουν απο τις καταθεσεις αυτων των πολιτων και απο τις επενδυσεις αλλων πολιτων πελατων, οι Τραπεζες εχουν το θρασος και χαρατσωνουν διαρκως ανεξελεγκτα, δυσκολευοντας τη ζωη των πολιτων πελατων τους.
Κερασακι στην τουρτα ειναι και η υπογεια αποπειρα διαφορων χρηματοπιστωτικων κυκλων να καταργησουν τα μετρητα και ολα τα χρηματα να περνανε μεσα απο τις τραπεζες! Και, εν τη αφελεια τους οι περισσοτεροι πολιτες δεν σκεφτονται καν τι σημαινει αυτο και ποσο αντιθετο ειναι στα συμφεροντα τους, νομιζοντας οτι ολα γινονται για να ελεγχθει η φοροδιαφυγη, παραβλεποντας οτι η οικονομιες δεν πασχουν απο τους φορους του κυρ Μανωλη, αλλα απο τους φορους του κυρίου Γιωργου και του κυριου Σπυρου και της μαφιας των Γεωργιανων, που διαφευγουν γιατι τα κεφάλαια εχουν κατευθυνθει εις τας νησους Καϋμαν, μεσω Τραπεζικων διαδρομων φυσικα!
Το νεο χαρατσι των 6 ευρω το χρονο σε ολους τους καταθετες για καθε εναν λογαριασμο που εχουν, αντιστοιχει σε τοκους 0,6% (για καθε 100 ευρω), που καλειται να πληρωσει Ο ΚΑΤΑΘΕΤΗΣ στην Τραπεζα για τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ τα λεφτα, τα οποια εχει ΔΑΝΕΙΣΕΙ στην Τραπεζα! Δηλαδη, απο ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ ο καθε Ελληνας καταθετης γινεται πλεον ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΣ ! Για τα δικα του λεφτα! Τα καταθετει ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ! Και αυτη ειναι ολη η ουσια.
Φυσικα, δεν περιμενω οτι θα αντιδρασουν οι πολιτες. Γιατι οι πολιτες ειναι πλεον ελαχιστοι. Το πληθος ειναι μια αφελης ή εθελοδουλη μαζα. Και γιατι ο μονος αποτελεσματικος τροπος αντιδρασης ειναι η μαζικη αναληψη των καταθεσεων απο τις Τραπεζες και η αποθηκευση τους στα στρωματα ή στο σεντουκι. Οπου ειναι απολυτως ασφαλεστερα απο οσο στις Τραπεζες. Το ζησαμε και το 2015.
Γιατι, το να δινεις τα λεφτα σου σε Τραπεζα για να πληρωνεις κι ολας γιαυτο, αντι να παιρνεις τοκο ειναι τεραστια κοροϊδια. Αν δεν ειναι φτυσιμο στα μουτρα.
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2024 18:45