Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 08:56

Ο θεσμός του «Ολοήμερου Σχολείου» σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Το Ολοήμερο Σχολείο έχει έντονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιεχόμενο και στόχος του είναι η παιδαγωγική αξιοποίηση του απογευματινού χρόνου παραμονής των παιδιών στο σχολείο,

με την πλήρη ευθύνη και εποπτεία των εκπαιδευτικών. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει υποχρεωτική  μελέτη και προετοιμασία των μαθητών/τριών για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας, από υπεύθυνο δάσκαλο,  καθώς και μαθήματα με διάφορες δραστηριότητες .

   Θεωρώ, λοιπόν, πως πρέπει να σταματήσει η υποβάθμιση ενός τόσου σημαντικού θεσμού όπως του Ολοήμερου Σχολείου, τόσο από κοινωνική, όσο και παιδαγωγική άποψη, για  αυτό και η  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει άμεσα :

α. Να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη, αποτελεσματική  και αξιοπρεπής λειτουργία όλων των Ολοήμερων Σχολείων, από την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023.

β. Να στηρίξει έμπρακτα το Ολοήμερο Σχολείο, αναβαθμίζοντας τη λειτουργία του, με την επαναφορά της καταργημένης θέσης δασκάλου ως «Υπεύθυνου Ολοήμερου».

γ. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος στα σχολεία  Ειδικής Αγωγής, με την τοποθέτηση επιπλέον Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.)  και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) για την κάλυψη των αναγκών του Ολοήμερου Προγράμματος.

 

Κωτούλας Αθανάσιος

Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κων

Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 08:59