Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 19:36

Η άλλη «απειλή»: Επιστολή των σπουδαστών των θεατρικών εργαστηρίων του Δη.Πε.Θε. Κοζάνης

Η άλλη  «απειλή» για το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης

 Είχαμε πρόβα στο φουαγιέ της αίθουσας τέχνης. Εμείς, οι σπουδαστές του τρίτου κύκλου των θεατρικών εργαστηρίων ενηλίκων του Δη.Πε.Θε.  Κοζάνης. Στη σκηνή ετοιμαζόταν το σκηνικό για την παράσταση

«Η απειλή». Δέος! Δεκάδες σωσίβια που έχουν έρθει από την Λέσβο. Μουδιασμένοι ξεκινήσαμε το μάθημα. Στο διάλλειμα, συζητούσαμε για την άλλη “απειλή”. Για το δημοσίευμα που εμπλέκει την καλλιτεχνική διευθύντρια του Δη.Πε.Θε.  Κοζάνης.

Ενός Δη.Πε.Θε.,  που στο τιμόνι του, βρίσκονται άνθρωποι που  αγκαλιάζουν  τους σπουδαίους καλλιτέχνες, την ερασιτεχνική δημιουργία, τις δράσεις των  πολιτιστικών συλλόγων, την διαφορετικότητα,  που προάγουν τον εθελοντισμό  και στηρίζουν τις  καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες στην περιοχή. Οι άνθρωποι του Δη.Πε.Θε., με  διαχρονική αξία στο χώρο, με μια παρουσία αξιοπρεπή, σεμνή και  ουσιαστική,  με  πολύπλευρες συνεργασίες,  με την αρχοντιά μιας υπαρκτής και αναγνωρισμένης προσφοράς, είναι οι άνθρωποι που αγαπούν τη δουλειά τους και την υπηρετούν με πάθος.

Ο χώρος του πολιτισμού χρήζει άλλους χειρισμούς. Ανεξάρτητα από σκοπιμότητες και μικροκομματικά συμφέροντα. Οφείλουμε την ενίσχυση της  πολιτιστικής δραστηριότητας χωρίς θορυβώδεις αντιπαραθέσεις , δίχως το  αβυσσαλέο έλλειμμα εμπιστοσύνης.

Η παιδεία,  η καλλιέργεια και η  παραγωγή κουλτούρας ας είναι το μέλημα όλων όσοι εμπλέκονται στα κοινά.  Δείγματα πολιτισμού είναι και  το ήθος, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός.

Καλό θα ήταν λοιπόν, όλοι να στηρίζουμε αυτές τις δράσεις και τις επόμενες που θα επακολουθήσουν, γιατί «αν χάσουμε τον πολιτισμό μας, είμαστε κανείς».

 
   

 

 

Αλεξία Αντωνιάδου, Σοφία Αντωνίου, Κωνσταντίνα Βαϊνά,  Δομινίκη Βασιλοπούλου, Πελαγία Γιαλλουράκη, Φωτεινή Γούλκα, Φώφη Ζαγορίτου, Σόνια Κούτσιανου, Βάϊα Λαμπροπούλου, Κατερίνα Μυλωνά, Τάνια Πάκου, Αργύρης Παπανικολάου , Φωτεινή Πατσιούρα, Θεοδώρα Τσίτσαρη, Ελευθερία Χασιώτη.  

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 19:44