Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 18:20

Δεν είναι μόνο ο Σώρρας

Γράφτηκε από τον

του Γιώργου Παναγόπουλου

Δικαστήριο στην Πάτρα αποφάσισε τη φυλάκιση του Αρτέμη Σώρρα για απάτη σε βάρος κουμπάρου του. Η απάτη αφορούσε μερικές χιλιάδες ευρώ που προφανώς δεν τα διαθέτει ο αυτόκλητος σωτήρας που θα έδινε

μερικά δισεκατομμύρια ευρώ για να πληρώσει το χρέος της χώρας! Οταν του δίναμε όλοι λευκή εξουσιοδότηση για τη διακυβέρνησή μας!

Το ότι όλη αυτή η ιστορία των δισεκατομμυρίων του Σώρρα ήταν από γελοιότητα έως χοντροκομμένη απάτη, το αντιλαμβανόταν οποιοσδήποτε διέθετε κοινή λογική. Η κρίση και η απόγνωση είναι όμως γνωστό ότι νομιμοποίησαν κάθε ανοησία και ανέδειξαν κάθε πολιτικό τυχοδιώκτη που πουλούσε ελπίδα για εύκολες και ανώδυνες λύσεις. Αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα, ήταν πολλοί πολίτες, και εδώ στην Καλαμάτα, να πιστέψουν στη συνταγή σωτηρίας του άφραγκου σωτήρα και να ανοίξουν γραφεία τα οποία πληρώνουν από την τσέπη τους. Το σημαντικότερο, διακινδυνεύουν με διάφορες αστείες δηλώσεις που μοιράζουν σε εφορίες και τράπεζες να χάσουν τα πάντα, ακόμα και την ατομική τους ελευθερία. 

Το πρώτο λοιπόν ζήτημα που τίθεται είναι γιατί οι θεσμοί της χώρας, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος και η Δικαιοσύνη δεν κινήθηκαν έγκαιρα να σταματήσουν αυτή την κωμωδία η οποία στην πορεία του χρόνου θα αποδειχτεί δραματική για χιλιάδες συμπολίτες μας. Η απάντηση είναι προφανής: γιατί οι θεσμοί στη χώρα μας λειτουργούν με καθυστέρηση. Αν η Τράπεζα της Ελλάδος από το 2008 έβγαινε, ως όφειλε, να περιγράψει την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και όχι τα παραμύθια που έλεγε η τότε κυβέρνηση, πιθανότατα δεν θα ασχολούμασταν σήμερα με το Σώρρα. Το ίδιο και η Δικαιοσύνη. Αν ασκούσε διώξεις σε αυτούς που αποδεδειγμένα πλέον πλαστογραφούσαν τα στατιστικά στοιχεία της χώρας και όχι σε αυτούς που αποκάλυψαν την τραγική πραγματικότητα της οικονομίας, δεν θα υπήρχε χώρος για να καλλιεργούνται αυταπάτες για το χρέος, το μνημόνιο και το τι τελικά συνέβη στη χώρα.

Σημαντικοί θεσμοί για τη λειτουργία της Δημοκρατίας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μέχρι τη Δικαιοσύνη, τα χρόνια της κρίσης λειτούργησαν ενοχικά, επέδειξαν μειωμένα αντανακλαστικά με αποτέλεσμα να στοχοποιηθούν εύκολα από τους κομιστές της αυταπάτης και να αμφισβητηθούν από σημαντική μερίδα των πολιτών. Κεντρικά ζητήματα για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, όπως η διάκριση των εξουσιών όλα αυτά τα χρόνια ποδοπατούνται καθημερινά από φορείς ολοκληρωτικών αντιλήψεων, πολιτικών και κοινών απατεώνων. Εχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούνται αντιπολιτευόμενες στην κυβέρνηση ακόμα και οι αποφάσεις του ΣτΕ! Μέσα σε αυτό το κλίμα προφανώς και δικαιούται ο Σώρρας να καλεί σε αντίσταση τους οπαδούς του για να μην πάει φυλακή ισχυριζόμενος ότι είναι θύμα συνωμοσίας του συστήματος που χρησιμοποιεί τη Δικαιοσύνη. Οταν ένα κυβερνητικό στέλεχος κατηγορεί το ΣτΕ ότι με σκοπιμότητα έκρινε αντισυνταγματικές τις διαδικασίες για διοικητές στα νοσοκομεία ή τους διευθυντές στα σχολεία, γιατί κατά αναλογία να μην ισχυριστεί το ίδιο και ο Σώρρας;

Οι αυταπάτες και οι κανονικές απάτες των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας είναι καιρός να τελειώσουν. Να μείνουν στην ιστορία ως αναμνήσεις κακής ανάγνωσης της πραγματικότητας και να προκαλούν απλώς το γέλωτα των επόμενων γενιών, να μην μετατραπούν δηλαδή σε τραγωδίες. Θεωρούμε ότι οι πολίτες έχουν πλέον περισσότερες αποδείξεις για να κατανοήσουν καλύτερα το πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα. Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με ψέματα. Η καλλιέργεια νέων αυταπατών στη θέση των παλιών που κατέρρευσαν, επίσης δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά. Η επιστροφή στην κανονική πολιτική της λογικής και της σύνεσης είναι ο μοναδικός δρόμος για να μην χαθούν και άλλα χρόνια και μια ακόμα γενιά. Οι Σώρρες και οι σωτήρες γενικώς δεν υπάρχουν και όσοι τους αναμένουν ή τους πιστεύουν διακινδυνεύουν το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 18:25