Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 08:29

Το σύννεφο

Γράφτηκε από την
περιοχή Κρόκου φωτο αρχειο Σ. Κουταβας περιοχή Κρόκου φωτο αρχειο Σ. Κουταβας

  της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα σύννεφο από τα μάτια σου πέρασε Η χαρά το είδε και προσπέρασε  (Γ.Πούλος)

 Όταν ήμουνα μικρή  είχα αδυναμία στα σύννεφα. Μαύρα, γκρι, λευκά ή ροδαλά. Τα κοιτούσα για ώρες. Δεν ήθελα να γίνω μετεωρολόγος απλώς με μάγευε η αέναη κίνηση τους.

Στον ουρανό. Με συνάρπαζε η δυναμικότητά τους. Παρακολουθούσα την αλλαγή στο σχήμα και το χρώμα τους. Αφοσιωμένη επειδή πίστευα ότι ήταν μία κρυφή επικοινωνία μου. Με τον άπιαστο ουρανό. Μεγαλώνοντας ,έγινα πεζή και πρακτική. Περιόρισα λίγο την ενασχόληση μου. Τα συσχέτισα με τα καιρικά φαινόμενα. Την πιθανή βροχή που επίσης λατρεύω. Την καλοκαιριά ή την καταιγίδα. Ευπρόσδεκτα και τα δύο. Περίμενα υπομονητικά  την επιδρομή των ανέμων για να υπομένω την δύναμη της φύσης..

   Το σύννεφο ,αυτό το ορατό σύνολο υδρατμών, λεπτότατων υδροσταγονιδίων ή λεπτότατων παγοκρυστάλλων, ή συνδυασμό των προηγουμένων, προέρχεται από την συμπύκνωση των υδρατμών που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα. Η δημιουργία νέφους πολύ πλησίον ή επί της επιφάνειας της Γης (ξηράς ή θάλασσας) προκαλεί την  ομίχλη. Ποτέ δεν μου άρεσε και μάλιστα την φοβόμουν επειδή που στερούσε κάτι που ήταν πολύ σημαντικό. Στα μάτια ενός παιδιού. Την ορατότητα. Δεν ήξερα τι κρύβει από πίσω της. Τα σύννεφα στην ατμόσφαιρα της Γης, μελετούνται από την νεφολογία ή το κλάδο φυσικής νεφών της μετεωρολογίας. Το σύννεφο έφερε βροχή/και έχουμε μείνει μοναχοί λέει ο Β. Γκούφας αλλά είναι μία εικόνα που παραπέμπει σε άλλες καταστάσεις. Τα μαύρα σύννεφα της στενοχώριας σε ταξιδεύουν μακριά από την ευτυχία. Πολλά σύννεφα επισκιάζουν τα γεγονότα της ζωής μας. Τα σημαντικά και τα ασήμαντα. Ποιός θα βρεθεί να το καταλάβει;. Ποιός θα μας νοιώσει και θα ασχοληθεί με το θέμα;. Μας

     Ενίοτε παρατηρούμε τα σύννεφα των διπλανών μας. Επειδή πλήττουμε με την δική μας ψυχική μιζέρια ασχολούμαστε .Με τον κόσμο των άλλων. ΄΄ Δανειζόμαστε ΄΄ την ηρεμία ή την τραγωδία τους. Και με τα σύννεφα τους. Μαύρα ,γκρι, ροζ ή  λευκά. Ζηλεύουμε ή χαιρόμαστε μαζί τους. Γελάμε ή κλαίμε μαζί τους. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει μόνος του. Υπέροχος  και απομονωμένος ,μακριά από τα καλά η τα κακά του κόσμου.

   Ο Γ. Πούλος  είδε το σύννεφο, την στενοχώρια, στα μάτια της αγαπημένης του και το σχολίασε με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Τα λόγια είναι περιττά. Συμπονάς, σιωπάς και κυρίως σέβεσαι. Τον πόνο του άλλου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 08:35
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Σχετικά Άρθρα