Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017 16:30

Το Vetonews αποκαλύπτει κόντρα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με Καρυπίδη εν όψει της προετοιμασίας της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Η συνάντηση της Θεσσαλονίκης με την επίσημη ανακοίνωση προς τους φορείς, όπως τον Κώστα Κυριακίδη του ΕΒΕ Κοζάνης, τον Σάββα Σαπαλίδη του ΕΒΕ Φλώρινας και τον Περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

της  δημιουργίας «Ταμείου Ανάπτυξης» Δ. Μακεδονίας, εκτός από τον πανηγυρικό χαρακτήρα είχε και έντονες διεργασίες στο παρασκήνιο.

Η δημόσια στάση του περιφερειάρχη να "οικειοποιείται" η να "καπελώνει" πρωτοβουλίες άλλων φορέων η πολιτικών προσώπων όπως η περίπτωση δημιουργίας του «ταμείου ανάπτυξης» που είναι αποκλειστική ιδέα της ηγετικής ομάδας του ΕΒΕ Κοζάνης έχει ενοχλήσει αρκετούς στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στο πολιτικό προσωπικό της περιοχής. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πρόκειται για ιδέα του Κώστα Κυριακίδη και της ηγετικής ομάδας του ΕΒΕ Κοζάνης που προετοιμάστηκε αθόρυβα και με μεθοδικά βήματα εξασφαλίζοντάς την συναίνεση κορυφαίων παραγόντων όπως του Γιάννη Στουρνάρα από την  τράπεζα τής Ελλάδος και άλλων από το Αναπτυξιακό και Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όπως του Γ. Σταθάκη και Γιάννη Δραγασάκη. Αρωγός στην προσπάθεια από την πρώτη στιγμή ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης και παλιός τραπεζικός υπάλληλος Παναγιώτης Πλακεντας που κατάλαβε ότι υπάρχει θετικό υπόβαθρο στην πρόταση του επιχειρηματικού κόσμου.

Οι συνεχείς αναφορές του περιφερειάρχη γύρω από την σχεδιαζόμενη έλευση ταυ πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη έχουν δημιουργήσει αμηχανία και ταυτόχρονα εκνευρισμό στους βουλευτές της περιοχής.  Το vetonews είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Θέμης Μουμουλίδης και Γιάννης Θεοφύλακτος σε συνάντηση που έγινε υπό τον υφυπουργό Αλέξη Χαρίτση –παρουσία του Θόδωρου Καρυπίδη- πριν από λίγες ημέρες στην Θεσσαλονίκη, εξέφρασαν την άποψη ότι η έλευση του πρωθυπουργού δεν μπορεί να εξαντληθεί στα καθαρά επικοινωνιακά κα μόνο στοιχεία που έχει "η θεμελίωσή της 5ης μονάδας και του εργου του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας".  Τόνισαν ότι θα πρέπει να υπάρξει προετοιμασία γύρω από "ένα αναπτυξιακό σχέδιο για το μέλλον της περιοχής" υπό το πρίσμα μάλλον των νέων δεδομένων στην Ενέργεια και της απώλειας θέσεων εργασίας από την μείωση της λιγνιτικής δραστηριότητας της ΔΕΗ. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές φέρονται αποφασισμένοι να προωθήσουν με κάθε τρόπο την  ευκαιρία που ανοίγεται στην περιοχή λόγω της παρουσίας του πρωθυπουργού ώστε να ξετυλιχθεί ένα νέο σχέδιο για την ανάπτυξή της  εις το μέλλον, και δεν επιθυμούν η έλευση Τσίπρα να μετατραπεί σε ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα που θα σβήσει με την αποχώρηση του.

Ως εκ τούτου ο  υφυπουργός Οικονομικών Αλέξης Χαρίτσης έως και πριν το Πάσχα θα επισκεφθεί την Κοζάνη και την Φλώρινα για θέματα της αρμοδιότητας του  αλλά στην ουσία θα είναι ο προπομπός που θα προετοιμάσει τις βασικές παραμέτρους που θα κινηθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού  και ο άνθρωπος που θα γεφυρώσει τις αντίθετες προσεγγίσεις των συγκεκριμένων βουλευτών και του Περιφερειάρχη.

Ας προετοιμαστεί η Δυτική Μακεδονία

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του αλλά κα το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της περιοχής θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο οικονομικός χρόνος  για την περιοχή μας έχει περιοριστεί δραματικά. Σε δύο χρόνια από τώρα μονάδες ισχύος 2000MW θα έχουν σβήσει ενώ έπεται ο περιορισμός για τις μονάδες του ΑΓ. Δημητρίου.  Η απώλεια στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της περιοχής θα είναι δραματική και δεν θα μπορεί να αντικατασταθεί με τα αρωματικά φυτά, τις ΑΠΕ, και την διαχείριση των απορριμμάτων που προτείνουν (με όλο το θράσος) οι Οικολογικές οργανώσεις, ο  δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης και εσχάτως οι διάφοροι πολιτικοί του φίλοι που αντιλήφθηκαν ότι η περιοχή με βάση τις προτάσεις του έχει συγκεκριμένο "μελετητικό ψητό". Επίσης το «ταμείο δίκαιης ανάπτυξης» που θα θεσμοθετηθεί από την ΕΕ θα είναι ένα πρόσθετο οικονομικό μαξιλάρι για ενισχυτικές δράσεις στην περιοχή μας αλλά  τουλάχιστον μετά το 2020.

Αυτό που χρειάζεται δεν είναι τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αλλά να ακουστεί  από τα χείλη του πρωθυπουργού ότι αυτή η περιοχή, που σκάφτηκαν τα σωθικά της, που επλήγησαν τα υπόγεια νερά της, που οι κάτοικοι της επί μακρόν ανάπνεαν κα αναπνέουν αιωρούμενα σωματίδια για να προσφέρει φτηνή ηλεκτρική ενέργεια για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, δεν θα εγκαταλειφθεί στο έλεος.Χρειάζεται να ακουστεί από τα χείλη του πρωθυπουργού, η θεσμική δεσμευσή του, ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής και την βοήθεια Ελλήνων η ξένων επιστημόνων που μεγαλουργούν στην αλλοδαπή, θα στηρίξει την δημιουργία ενός αναπτυξιακού σχεδίου και θα χρηματοδοτήσει μάλιστα ορισμένες από τις δράσεις του ώστε η περιοχή  να βγει με τα λιγότερα τραύματα από τον περιορισμό της λιγνιτικής δραστηριότητας. Αυτή η μάχη πρέπει να δοθεί με το πολιτικό προσωπικό της περιοχής ενωμένο, χωρίς αποκλεισμούς  και αντιμνημονιακές ανοησίες.

Να θυμίσω μόνο επιγραμματικά ότι για τον τοπικό πόρο που σπαταλά δεξιά και αριστερά ο Θ. Καρυπίδης και ο Λ. Ιωαννίδης,, το πολιτικό προσωπικό της εποχής του 1995- 98  από όλο το πολιτικό φάσμα χωρίς αποκλεισμούς και διαχωριστικές γραμμές συμφώνησε ευλαβικά στην γραμμή διεκδίκησής του. 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 20:08
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.