Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 10:06

Δεσμώτες του τυχαίου

Γράφτηκε από την
φωτογραφία Σπύρος Κουταβας φωτογραφία Σπύρος Κουταβας

                           της   ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

     Η ζωή μας είναι γεμάτη  ανεξήγητα συνάμα τυχαία γεγονότα και εμείς ήμαστε δεσμώτες αυτών. Πρωτάκουστα ,ενοχλητικά και ανυπόφορα που μας ενοχλούν και μας εκνευρίζουν. Καταστρέφουν την ηρεμία και την

ποιότητα ζωής μας. Εκείνες τις στιγμές στο μυαλό μας κυριαρχεί ένας πλήθος ερωτημάτων. Για τι σε μένα; Τι τους έκανα; Μπορούσα να το προβλέψω; Ποιές συγκυρίες παίξανε ουσιαστικό ρόλο  στο να μου συμβεί αυτό το κακό; Τι δεν έπρεπε να γίνει; Μπορούσα να το αποτρέψω;

   Μετά από βαθιές σκέψεις ανακαλύπτεις ότι η ΤΥΧΗ  σου έπαιξε κάποιο μοιραίο ρόλο και φυσικά δεν σε ρώτησε. Κλαίς την μοίρα σου και ετοιμάζεσαι για τα χειρότερα. Συμμαζεύεις τα κομμάτια του εαυτού σου και όταν λογικεύεσαι ανακαλύπτεις ότι  δίπλα σου γίνονται πολύ πιο τραγικά και πιο επώδυνα πράγματα .Από αυτά που σου έχουν συμβεί .Αντιλαμβάνεσαι ότι η ζημιά σου είναι πταίσμα. Νοιώθεις ότι είσαι πολύ πιο τυχερός από τους διπλανούς σου. Ζεις (πιο μίζερα ,πιο φτωχός και αβάσταχτες υλικές ζημιές)αλλά είσαι δυνατός. Μπορείς να ορίσεις το σώμα και την ψυχή σου. Οι άλλοι ,στα καλά καθούμενα, έχασαν και δεν θα μπορέσουν ποτέ να ανακτήσουν δυνάμεις. Έχουν εγκαταλείψει τον μάταιο αυτό κόσμο επειδή κάποιος με σαλεμένα μυαλά σχεδίασε, οργάνωσε και έφερε σε πέρας την καταστροφή τους. Ένας τρελός, με το έτσι θέλω ,δεν δίστασε να επέμβει στην ζωή των ανυποψίαστων περαστικών και να θερίσει τον θάνατο. Ένας αδίστακτος που έστρεψε όλο το μίσος του ενάντια στην ανθρωπότητα .Εκδικήθηκε επειδή κάποιοι δεν του φέρθηκαν καλά ! Όσες ψυχολογικές εκτιμήσεις να γίνουνε στο προφίλ του φονιά δεν θα φέρουν πίσω τις ψυχές που άδικα αλλάξανε πορεία και μπήκανε στην βάρκα για τον Άδη. Ο θάνατος δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός  και δεν έχει καμία δικαιολογία. Σε δέκα ημέρες μετρήσαμε υπερβολικά πολλά θύματα βίαιων τρομοκρατικών και μη γεγονότων. Ανακαλύψαμε ότι τελικά και προγραμματισμένα και μελετημένα ήταν. Στα δελτία ειδήσεων δένονται τα διάσπαρτα στοιχεία και όλα έχουν μία λογική εξέλιξη προς τον θάνατο. Δυστυχώς  μένουμε ατάραχοι μπροστά του και μόνο εξετάζουμε τις συνθήκες που το προκάλεσαν .   

    Είσαι πράγματι δεσμώτης του τυχαίου γεγονότος; Πώς να ξεφύγεις από την άτυχη στιγμή; Πώς να προσπεράσεις αλώβητος τα χτυπήματα της στοχευόμενης επίθεσης και βίας; Είσαι εξαρτημένος από κάτι από το οποίο δεν  μπορείς  να απαλλαγείς. Με τον φονιά τι θα γίνει; Ο βαρκάρης-χάροντας που θα παραλάβει τις ψυχές των νεκρών και θα τις μεταφέρει στον Κάτω Κόσμο από ποιόν θα πληρωθεί;  Το αντίτιμο για το ταξίδι  ήταν ένας οβολός,(οι αρχαίοι Έλληνες ενταφίαζαν τους νεκρούς τους με το αντίστοιχο ποσό).Δεν θα πληρώσει ,μένοντας  καταδικασμένος να περιπλανιέται και να βασανίζεται αιώνια στις όχθες του ποταμού.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 10:11
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.