Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 16 Μαϊος 2015 10:33

Μέρες Θεάτρου: ''Ενας Ρωμαίος και μια Ιουλιέτα'' για φίλημα, χειροκροτήθηκαν και αγαπήθηκαν απο το κοινό της Κοζάνης

Γράφτηκε από τον

του Σπυρου Κουταβα

Ο ''Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2''που έκανε πρεμιέρα χθες στην γεμάτη αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης -στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μέρες θεάτρου,- είναι μια διασκευή του ομώνυμου έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

από τον Κώστα Γάκη, την Αθηνά Μουστάκα και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή.

Ο τίτλος του έργου προϊδεάζει για αυτό που θα νοιώσει κανείς βλέποντας την παράσταση. Δύο ηθοποιοί αναμετρώνται με το κείμενο του Σαίξπηρ σε μια εναλλαγή ρόλων  καθ'όλη την διάρκεια της παράστασης που σε κάνει να κρατάς την ανάσα σου.

Στο πρώτο μέρος κυριαρχεί έντονα το στοιχείο του χιούμορ με ευρηματικές φόρμες και αυτοσχεδιασμούς ενώ από την μέση και μετά ο θεατής αρχίζει να νοιώθει περισσότερο έντονα τα τραγικά στοιχεία του έργου. Δεν θα δείτε Ελισαβετιανά σκηνικά και ρούχα εποχής,  ο σκηνοθέτης Κώστα Γάκης και Αθήνα Μουστάκα με λιτό τρόπο και φτωχά υλικά μέσα χτίζουν μια παράσταση που βασίζεται στην θεατρική προσωπικότητα των πρωταγωνιστών.

Οι δύο ηθοποιοί Κωνσταντίνος Μπιμπής και Αθηνά Μουστάκα ερμηνεύουν όλους τους ρόλους αλλάζοντας με εκπληκτική ταχύτητα τα πρόσωπα που υποδύονται με βασικό πλεονέκτημα την υψηλή σωματική τους ενέργεια το μεράκι, το πάθος, και την τόλμη, προβαίνουν σε υψηλού ρίσκου αυτοσχεδιασμούς που στο τέλος χειροκροτούνται θερμά από το κοινό. Στην παράσταση οι ηθοποιοί δεν διστάζουν να ρισκάρουν σένα παιχνίδι διαδραστικότητας με το κοινό, ενώ αρχικά εισέρχονται στην σκηνή ως φαντάσματα του παρελθόντος για να αφηγηθούν στην εποχή μας την μάταιη ερωτική ιστορία τους.

Στην παράσταση δεν αισθάνεσαι ούτε μία στιγμή ως συνεχή επανάληψη την μελαγχολική θλίψη του κειμένου, δεν πλήττεις ούτε μια στιγμή, γιατί το ανάλαφρο κλίμα με έντονα στοιχεία χιούμορ διαδέχονται τα μελαγχολικά σημάδια του τραγικού τέλους της ιστορίας με τους δύο ηθοποιούς να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής εντυπωσιάζει με την σωματική του ευελιξία. και η Αθηνά Μουστάκα με τις δυνατές μεταμορφώσεις της.

Η παράσταση καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές, άρεσε πολύ και αυτό φάνηκε στο τέλος που κανείς δεν ήθελε να φύγει από το θέατρο. Η Ελένη Δημοπουλου η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ έχει στήσει ένα υπαίθριο χώρο συνεύρεσης στην είσοδο του θεάτρου όπου οι θεατές και θίασος γίνονται μετά το τέλος της παράστασης μια παρέα κουβεντιάζοντας και ανταλλάσοντας απόψεις. Είναι εντυπωσιακή πράγματι αυτή η πρωτοβουλία γιατί προσφέρει την δυνατότητα στους θεατές να γνωρίσουν από κοντά ηθοποιούς και σκηνοθέτες του θεάτρου να απομυθοποιήσουν εικόνες και να εκτιμήσουν πρόσωπα και χαρακτήρες.

Την παράσταση παρακολούθησαν χθές καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας  μαθητές (δωρεάν) από σχολεία της πόλης που κατάφεραν έγκαιρα να δηλώσουν συμμετοχή. Η παράσταση παίζεται και σήμερα στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ.

Χωρίς κανένα δισταγμό σας λέμε να  μην την χάσετε!

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Μαϊος 2015 10:54
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.