Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 11:00

Ακόμα τούτη η άνοιξη, ραγιάδες, ραγιάδες

Γράφτηκε από την

Της Ευγενίας Ηλιοπουλου

Ἀκόμα τούτη τὴν ἄνοιξη/ραγιάδες, ραγιάδες,
τοῦτο τὸ καλοκαῖρι, /ὅσο νὰ ῾ρθεῖ ὁ Μόσκοβος,
ραγιάδες, ραγιάδες/νὰ φέρει τὸ σεφέρι

Αυτός ο χειμωνιάτικος Μάρτυς μας κούρασε πολύ.

Δεν λέει να φύγει γρήγορα και ανώδυνα. Μία κρύο μια ζέστη ενώ η μάνα φύση προχωρεί σε ανοιξιάτικους ρυθμούς. Η γη ανθίζει, τα πάντα ζωντάνεψαν αφήνοντας πίσω τον άχαρο χειμώνα. Διανύουμε μία περίοδος δύσκολη, όχι μόνο από άποψη κλιματικών αλλαγών, αλλά κυρίως πολιτικών αλλαγών σε μία μαρτυρική χώρα, που πόνεσε και μάτωσε πολύ .Ενός πειραματόζωου στα χέρια των εκλεκτών ΄΄φίλων΄΄ μας. ¨Ένα άλλο δημοτικό τραγούδι περιγράφει καλύτερα τις συνθήκες διαβίωσης παραπάνω από 2000000 συμπολίτες μας στην καημένη μας Ελλάδα. Μαύρη, μωρέ, μαύρη ζωὴ ποὺ κάνουμε /μαύρη ζωὴ ποὺ κάνουμε/, ἐμεῖς οἱ μαῦροι κλέφτες /Μὲ φό-, μωρέ, μὲ φόβο τρῶμε τὸ ψωμὶ /μὲ φόβο τρῶμε τὸ ψωμὶ μὲ φόβο περπατοῦμε. Σαν να μην φτάνει αυτή η ομολογούμενη κατάρρευση των οικονομικών βιώνουμε και έντονες επιθέσεις εκ των έσω. Ενώ η μάχη απαιτεί εθνική ομοψυχία βλέπουμε ειρωνείες και αλαζονικές συμπεριφορές. Όπου σταθούν, όπου βρεθούν οι προηγούμενοι(που έχουν πάθει μία επιλεκτική αμνησία σχετικά με τα δικά τους επιτεύγματα) ανησυχούν ότι ο Τσίπρας αργεί πολύ και επίσης ότι θα πάει το καράβι μας στα βράχια. Ούτε είδανε και ούτε ξέρουνε για τον φόνο. Δεν ήμαστε φερέφωνα και επιτέλους υπογράφουμε εμείς!.

Εμείς, οι πολλοί έλληνες, που και εμπιστευτήκαμε και ψηφήσαμε την καινούργια κυβέρνηση, κάνουμε πολύ υπομονή. Η επιμονή του πρωθυπουργού, πάνω στην ανθρωπιστική κρίση, τον τιμάει και πρέπει να είναι σεβαστή από αυτούς που μας οδήγησαν στο γκρεμό. Τα προβλήματα του λαού του κατέχουν την πρώτη θέση στην ατζέντα και έτσι πρέπει .Μετά θα πάρουν σειρά τα παράπονα των τραπεζικών. Δεν πρέπει να κρίνουμε επιφανειακά τις καταστάσεις.

Παρακολουθούμε την διαφάνεια στις μάχες για τις ουσιαστικές αποφάσεις που χρόνια δεν ξέραμε πώς προκύπτουνε. Ξέρουμε ότι οι κυβερνητικοί μας ξημεροβραδιάζονται, εκεί στις επάλξεις αντιμετωπίζοντας με θάρρος και αξιοπρέπεια τους ξένους και έλληνες ΄΄φίλους΄΄ μας. Η Ελλάδα είναι καθηλωμένη στο τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής διαπιστώνοντας, από κοντά τι γίνεται και ποιοί είναι οι πραγματικοί πατριώτες και ποιοί είναι οι τζάμπα μάγκες.

Ακόμα ετούτη η άνοιξη πρέπει να αντέξουμε για να γίνουμε ελεύθεροι και να πάψουμε να ήμαστε ραγιάδες. Πρέπει να φύγουμε από την σκλαβιά και την μιζέρια σαν ισότιμο μέλος της Ε.Ε. με αρχηγό τον Τσίπρα (Μόσκοβος)που θα φέρει το ενωμένο στρατιωτικό σώμα.(το σεφέρι). Η Εθνική μας γιορτή είναι μία καλή ευκαιρία να νοιώσουμε διαφορετικά από άλλες χρονιές. Με χαρά είδα την λεπτομερή παρουσίαση, από τον κύριο Κοτζιά, (που δεν μιλάει πολύ αλλά κάνει πολλά) των προβλημάτων με την τουρκική κυβέρνηση ,που μονίμως ροκανίζει τα επί αέρος και γη δικαιώματα της Ελλάδας. Τίποτα δεν τελείωσε ακόμα!. Καιρός ήταν να υψώσουμε ανάστημα και να χαρούμε την λευτεριά μας. Στο δρόμο θα περπατήσουμε με αξιοπρέπεια και περηφάνια.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.