Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 20:25

Το vetonews.gr συνομίλησε με το μουσικό σχήμα ‘the Mamalss’ ‘Η μουσική μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης σε οποιονδήποτε άνθρωπο!’ (photo)

Μια μπάντα που αλλάζει την διασκέδαση των πολιτών της Κοζάνης .  Ήρθε για να παρουσιάσει στο μουσικό κοινό της πόλης κάτι διαφορετικό …

Δύο φίλοι είχαν μια ιδέα να δημιουργήσουν ένα μουσικό σχήμα με αμιγώς ξένο ρεπερτόριο. Αφού βρέθηκαν και οι  υπόλοιποι συντελεστές , ξεκίνησαν τις πρόβες. Στην πορεία είδαν πως κάτι τέτοιο δεν τους ταίριαζε και έτσι αποφάσισαν το ρεπερτόριό τους να περιέχει διασκευές από διάφορα κομμάτια  με έντονη αναφορά στη παραδοσιακή μουσική σε συνδυασμό με funky, blues, jazz, rock ρυθμούς. Έτσι και έγινε…

Η συνομιλία έγινε με τον Σαξοφωνίστα Λάζαρο Καλέα

Πως προέκυψε το όνομα ‘the Mamalss’ και πως έγινε η σύνθεση του μουσικού σχήματος ;

Γνωριστήκαμε από τον αρχηγό του σχήματος που είναι ο Αλέξης , ο οποίος είχε μια ιδέα να φτιάξει κάτι διαφορετικό. Ξεκίνησε με την ιδέα να βάλουμε αντίστοιχα όργανα μια κιθάρα ένα μπάσο κάποια κρουστά ένα πνευστό και οπωσδήποτε φωνή. Αρχικά πειραματιστήκαμε με την τρομπέτα . Στην συνέχεια την αλλάξαμε και βάλαμε κλαρίνο και  φλάουτο και στο τέλος έμειναν τα όργανα που είμαστε αυτή τη στιγμή.

Το όνομα του σχήματος προέρχεται από  τα αρχικά ονόματα των στελεχών του.

Τι είναι αυτό που ενώνει το μουσικό σχήμα ‘the Mamalss’ ;

Μας ενώνει η πρωτοτυπία για τα τραγούδια και ότι θα έπρεπε να παρουσιάσουμε κάτι στο οποίο μας άγγιζε περισσότερο στο δεξιοτεχνικό μέρος . Ξεκινήσαμε να παρουσιάσουμε κάτι που δεν θα ήταν  τόσο ελληνικό, αλλά διαπιστώσαμε ότι ψάχνοντας στην παράδοση βρήκαμε ότι μπορούμε να περάσουμε έθνικ στοιχεία, τζαζ στεοιχεία, μπλουζ στοιχεία και μερικά δικά μας που θα δώσουν μια ταυτότητα ξεχωριστή.

Ποιος είναι ο κεντρικός στόχος του μουσικού σχήματος ‘the Mamalss’ ;

Η μουσική με πολύ ενδιαφέρον και απήχηση σε ανθρώπους οι οποίοι πρώτα θέλουν να τους δώσουμε ένα ωραίο συναίσθημα  να ευχαριστηθούν αυτό που θέλουν να ακούσουν και ακόμη περισσότερο να τους φτιάξουμε το κέφι, να τους ταξιδέψουμε παίζοντας με τη δική μας ξεχωριστή ταυτότητα.

Είναι δύσκολη μια σύνθεση μουσικής διαφορετικών ειδών .

Ναι. Είναι περίεργο γιατί είναι σαν μια μαγειρική  που προσπαθείς να βάλεις διάφορα υλικά και προσπαθείς  να δεις εάν θα πετύχουν. Εννοείται ότι αυτά που καταφέραμε να φτιάξουμε σε ορισμένα τραγούδια είχαμε πειραματιστεί πολύ πριν φτάσουν στο τελικό στάδιο, απορρίφθηκαν πολλά κρατήσαμε κάποια και μερικά από αυτά μας αρέσουν πάρα πολύ. Ευχαριστιόμαστε να παίζουμε γιατί δείχνουμε έναν διαφορετικό χαρακτήρα.

Έχετε συνθέσει δικά σας τραγούδια;

Ξεκινήσαμε αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Περισσότερο δουλέψαμε διασκευές των παραδοσιακών τραγουδιών στα οποία δώσαμε την δική μας ταυτότητα.

Ποιο είναι το μότο σας για τη ζωή ;

 Ότι η μουσική μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης σε οποιονδήποτε άνθρωπο!

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Θέλουμε να κάνουμε ένα cd με τις διασκευές μας αλλά και με δικά μας κομμάτια. Επίσης θέλουμε να κάνουμε συναυλίες , γενικά να επικοινωνήσουμε τη μουσική μας στο ευρύ κοινό.

Μέσα από την ιδιότητα του μουσικού, πως βλέπεις την πορεία και εξέλιξη της μουσικής στην πόλη μας;

Με τα χρόνια τροποποιούνται προσαρμόζονται αλλάζουν βελτιώνονται . Υπάρχουν χώροι που έχουν δεχτεί  συγκροτήματα με πολύ μεγάλα ονόματα και ο κόσμος είχε ανταποκριθεί σε όλες τι κατηγορίες  ελληνικό, ξένο παραδοσιακό, έντεχνο, τζαζ, κλπ Επίσης έχουμε βγάλει πολύ καλούς μουσικούς στον τόπο. Οι οποίοι  έχουν διακριθεί και εκτός είναι αναγνωρίσιμοι και στην περιοχή μας. Νομίζω πως τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί κατά πολύ και ιδιαιτέρα η ζωντανή μουσική και αν συνεχίσει έτσι σημαίνει ότι ανεβαίνει το επίπεδο. Από μια μεγαλούπολη δεν έχει να ζηλέψει κάτι.

Με διάφορες διασκευές ξένων και ελληνικών κομματιών με funky, blues, jazz, rock στοιχεία και παραδοσιακούς ρυθμούς οι‘ the Mamalss’ διασκέδασαν τον κόσμο που παρευρέθηκε στο γεμάτο cafe bar ‘Day Mode’ το βράδυ της Παρασκευής.

Οι συντελετσές του μουσικού σχήματος είναι

ο Στέλιος Μπούκος στα κρουστά

ο Μάκης Χαλβατζής ακουστική κιθάρα

ο Αλέξης Χριστοφορίδης δεξιοτέχνης στην ηλεκτρική κιθάρα και μαέστρος 

ο Λάζαρος Καλέας στο σαξόφωνο  

ο Δημήτρης Λαδόπουλος φλάουτο κλαρίνο και στο τραγούδι η Μαρία Βλαχάβα.

ΜΕΡΟΠΗ ΒΑΧΤΣΕΒΑΝΟΥ 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 12:47