Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 15:24

Φωτογραφίες και βίντεο από τα επετειακά Sourd Games 2017 στην κεντρική πλατεία

Αρκετοί μαθητές και μαθήτριες έλαβαν μέρος στα φετινά Sourd Games που γίνονται στον πεζόδρομο και στην κεντρική πλατεία και φέτος κλείνουν τα 20 χρόνια.

Τα παιχνίδια ξεκίνησαν γύρω στις 11:30 το πρωί. Πρώτα τα παιδιά έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο όπως γίνεται κάθε χρόνο και το παιχνίδι ξεκίνησε.
Νικήτρια ομάδα των φετινών Sourd Games ήταν 'Οι Σουρδοτρελοί'
Να σημειωθεί πως η εμπνεύστρια για τη δημιουργία των Sourd Games είναι η Ματίνα Μόμτσιου «οι ιδέες έπεσαν το 1997 πολύς κόσμος αγκάλιασε αυτά τα παιχνίδια. Είναι μια γιορτινή μέρα για την Κοζάνη έχει γεμίσει ο τόπος νιάτα »

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος συμμετείχαν το τμήμα κομμωτικής της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ με υπεύθυνη την καθηγήτρια Φανή Λιούλια και η αισθητικός Έλενα Γώγου. 

Τα φετινά παιχνίδια είχαν ως κεντρικό θέμα Λούνα Παρκ και περιλαμβάνουν 1ος Σταθμός Χούλα-Χουπ ομαδικό Η ομάδα πιάνεται από τα χέρια και σχηματίζει έναν κύκλο. Με ένα στεφάνη χούλα-χούπ προσπαθούν να περάσουν το σώμα τους από μέσα από το στεφάνι χωρίς να αφήσουν τα χέρια τους. Δεν πρέπει να ανοίξει ο κύκλος.
2ος Σταθμός Τροχός της τύχης Σε μία κατασκευή ενός τροχού της τύχης υπάρχουν 10 εντολές .Η ομάδα γυρνάει τον τροχό και πρέπει να κάνει ότι της τύχει
3ος Σταθμός Κινούμενοι στόχοι-Κρίκοι 5 κριτές φορώντας μεγάλα καπέλα (κώνους) κινούνται σε απόσταση κάποιων μέτρων από την ομάδα. Οι παίκτες της ομάδας προσπαθούν πετώντας κρίκους να τους περάσουν στους κινούμενους κώνους.
4ος Σταθμός Μοίρες-Χαρτορίχτρα Υπάρχει μία κατασκευή σαν σπιτάκι με ταμπέλα «Μοίρες-χαρτορίχτραα» Ένας κριτής κάνει την χαρτορίχτρα. Η ομάδα επιλέγει μία κάρτα όπου υπάρχει μία λέξη και την δίνει χωρίς την διαβάσει στην χαρτορίχτρα και από την περιγραφή που κάνει πρέπει να μαντέψει η ομάδα την λέξη.
5ος Σταθμός Τρίλιζα Παίζουν 2 αντίπαλες ομάδες. Κάθε ομάδα από 3 στεφάνια και οι ομάδες κάνουν κίνηση εναλλάξ. Σε οριοθετημένο χώρο προσπαθούν κάνουν τρίλιζα.
6ος Σταθμός Τενεκεδάκια-Σκοποβολή Σε μία βάση 1 μέτρου υπάρχει μία πυραμίδα από κουτάκια αλουμινίου (10 τεμ). Από απόσταση 3 μέτρων η ομάδα προσπαθεί να ρίξει τα κουτάκια από τη βάση πετώντας μπαλάκια τένις.
7ος Σταθμός Σπαστα όλα Κρεμάμε σε ένα σταθερό πλαίσιο 30 μπαλόνια. Η ομάδα από απόσταση 3 μέτρων πετώντας βελάκια προσπαθεί να σπάσει 5 μπαλόνια. Για κάθε μπαλόνι που σπάζει στο τέλος πρέπει να τα αντικαταστήσει με άλλο αφού πρώτα τα φουσκώσει και μετά τα κρεμάσει.

ΜΕΡΟΠΗ ΒΑΧΤΣΕΒΑΝΟΥ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017 13:48

Πολυμέσα