Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 11:48

Φωτογραφίες από τα Μπουμπουσάρια Σιάτιστας

Αναβίωσε και φέτος το έθιμο των Μπουμπουσιαριών στη Σιάτιστα παραμονή και ανήμερα των Φώτων, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου, ο βροχερός καιρός και οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν επέτρεψαν στο Δήμο να ψήσει και να προσφέρει λουκάνικα στον κόσμο στην Πλατεία Γεράνειας, παρά μόνο κρασί. Οι παρέες των Μπουμπουσιαριών συγκεντρώθηκαν και χόρεψαν με τους ήχους των χάλκινων από τοπική ορχήστρα που διέθεσε ο Δήμος. Το γλέντι συνεχίστηκε στα μαγαζιά της πόλης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ανήμερα των Θεοφανείων, το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των Μπουμπουσιαριών στην οδό Μεγ. Αλέξανδρου, με συμμετοχή μπουμπουσιαριών και αρμάτων, σάτιρα και χορό. Μετά το πέρας της παρέλασης, τα μπουμπουσιάρια γλέντησαν με τον κόσμο στα μαγαζιά της πόλης.
Την παρέλαση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης Θέμις Μουμουλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι Βοΐου.
Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί και συγχαίρει όλες τις παρέες των Μπουμπουσιαριών που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες κράτησαν και φέτος το έθιμο ζωντανό και ευχαριστεί όλο τον κόσμο που αψήφησε το κρύο και έδωσε το παρόν την παρέλαση των Μπουμπουσιαριών.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 11:52