Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 01 Αυγούστου 2015 15:01

9.500 δίσκοι ψηφιοποιούνται στη Βιβλιοθήκη της Βέροιας!

Χιλιάδες βινύλια, δωρεά του βεροιώτη συλλέκτη Μερκουρίου Ψιψίκα, προσβάσιμα σε μορφή MP3

Μια σπάνια συλλογή δίσκων βινυλίου συγκαταλέγεται στα αποκτήματα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας:

Περισσότεροι από 9.500 δίσκοι, μια εξαιρετική συλλογή, δωρεά του βεροιώτη συλλέκτη Μερκουρίου Ψιψίκα. Η συλλογή αποτελείται από δίσκους 78, 45 & 33 στροφών και ορισμένοι από αυτούς είναι εξαιρετικά σπάνιοι. Καλύπτουν όλη την ιστορία και τα είδη της μουσικής και περιλαμβάνουν μουσικές από όλο τον κόσμο, μουσική από τις δεκαετίες 1930-1990, κλασική μουσική αλλά και τα περισσότερα είδη της ελληνικής μουσικής.

Η Βιβλιοθήκη έχει ξεκινήσει την αξιοποίηση της σημαντικής αυτής συλλογής και θα ολοκληρώσει σταδιακά την καταλογογράφηση των δίσκων (καταγραφή, ακριβή περιγραφή των τραγουδιών που περιέχονται, τραγουδιστές, διάρκεια, εξώφυλλο) οι οποίοι θα είναι προσβάσιμοι μέσα από τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο της βιβλιοθήκης και την ψηφιοποίηση των δίσκων και την αποθήκευση τους σε μορφή αρχείων MP3. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί μέσα στη Βιβλιοθήκη ένας Media Server (Plex Server) στον οποίο βρίσκονται καταχωρημένα τα ψηφιοποιημένα αρχεία ήχου (MP3)

Στο υλικό προσφέρεται ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους της βιβλιοθήκης και μέσα από το τοπικό δίκτυο της βιβλιοθήκης, με τη χρήση τάμπλετ που δανείζει εσωτερικά η Βιβλιοθήκη, τη χρήση της Smart TV που βρίσκεται στο χώρο του Brain Pulse ή τη χρήση SmartPhones και Tablet των χρηστών με εγκατάσταση του αντίστοιχου App για Android.

Ακούστε εδώ το podcast από το podcast της Βιβλιοθήκης της Βέροιας, στο πλαίσιο της δράσης «Η πόλη μιλάει». Ο δωρητής Μερκούριος Ψιψίκας μιλά για το μεγάλο του πάθος, τη μουσική, και για το μεράκι με το οποίο συνέλεξε τη μεγάλη αυτή συλλογή.

Πηγή: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Αυγούστου 2015 15:06