Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 11:46

Μέρες Θεάτρου: Ο Νέστορας Κοψιδάς για τους ''έμπόρους των εθνών'' Μια σύγχρονη θεατρική ματιά στο έργο και το γλωσσικό ιδίωμα του Παπαδιαμάντη Σήμερα και αύριο στην Κοζάνη (βιντεο)

Οι  “Έμποροι των Εθνών " έκαναν πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2011 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και έκτοτε το έργο περιόδευσε στην Περιφέρεια σημειώνοντας παντού μεγάλη επιτυχία. Απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και αγαπήθηκε από κοινό όλων των ηλικιών.

 Μετά από τέσσερα χρόνια αφού ανέβηκε με επιτυχία στην Αθήνα θα εχουυμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε στην Κοζάνη στα πλάισια των εκδηλώσεων μέρες θεάτρου που οργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζανης ΄Ο Νέαστορςεα Κοψιδάς μίλησε στο vetofm για τον  ιδιαίτερο τρόπο σκηνικής ανάγνωσης του Παπαδιαμάντη για τα νέα εργαλεία κα το πετυχημένο σκηθετικό εγχείρημα του Θ. Αμπαζή που απο το ΔΗΠΕΘΕ Πατρας επιλέχθηκε απο την νέα πολιτικη ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού να εργασθεί στο Εθνικο Θέατρο. 

Με πλαίσιο την εποχή της βενετικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου και την ευρύτερη πολιτική διάσταση που αναδύεται από αυτήν στον άξονα της συγκρουσιακής σχέσης Ανατολής και Δύσης, το έργο διαπραγματεύεται την υπέρβαση των ορίων της ανθρώπινης φύσης που καταπονείται στη δίνη μιας ερωτικής παρόρμησης. Η παράσταση συνδυάζει τη σκηνική αφήγηση με τη μουσικότητα. Στόχος της είναι να αναδείξει με σύγχρονη θεατρική ματιά ένα κείμενο του 19ου αιώνα, πολυσήμαντο, πολυκύμαντο και διαχρονικό, με το χαρακτηριστικό γλωσσικό ιδίωμα του Παπαδιαμάντη. Οι ηθοποιοί και οι μουσικοί, με εργαλεία τους τον λόγο και τη μουσική, αλλά και μέσω της σκηνικής σύνθεσης, όπου λόγος, μουσική και κίνηση δημιουργούν εκφραστικές «χειρονομίες», υπηρετούν την αφήγηση της ιστορίας και την φωτίζουν, δίνοντας συμβολική υπόσταση στα γεγονότα.

Συντελεστές
Δραματουργική επεξεργασία: Έλσα Ανδριανού
Σκηνοθεσία – Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Βίντεο: Στάθης Αθανασίου
Χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Νεφέλη Μαϊστράλη
B' Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Κώστας Καλλιβρετάκης, Νέστορας Κοψιδάς, Μαρία Παρασύρη, Δανάη Σαριδάκη
Μουσικοί: Ιάκωβος Παυλόπουλος, Σοφία Ευκλείδου
Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 7€,
Ομαδικό εισιτήριο: 5€ (ισχύει για ομάδες άνω των 10 ατόμων)
Ελεύθερη είσοδος: μέλη συλλόγων ατόμων με αναπηρία, ειδικά σχολεία, εργαστήρια και κέντρα αποκατάστασης, μέλη των Κ.Α.Π.Η., άνεργοι
Προπώληση

Στην «Αίθουσα Τέχνης» και στα γραφεία του φεστιβάλ στο κέντρο της πόλης (πεζόδομος Ειρήνης και Μουράτη). Τα γραφεία του φεστιβάλ είναι ανοιχτά τις ώρες: 10:30 -14:30 & 18:00-22:00.
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: +302461024062 ή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης
Μετακινηθείτε δωρεάν!
- See more at: http://www.elculture.gr/blog/oi-emporoi-ton-ethnon-opera/#sthash.oEgy3EZj.dpuf

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 12:04