Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 10:16

Το ''Χριστουγεννιάτικο Μυστήριο'' στο δημοτικο σχολείο Λευκοπηγής

Ένα ταξίδι στον κόσμο του μυστηρίου και της φαντασίας έκαναν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λευκοπηγής

 προσπαθώντας να λύσουν το "Χριστουγεννιάτικο μυστήριο". Για μια ώρα τα παιδιά μέσα από την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης εκαναν ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας, λύνοντας το μυστήριο με τους καλικάντζαρους που θέλουν να καταστρέψουν το πνεύμα των Χριστουγέννων. Πρόκειται για μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ιστορία μυστηρίου, με πολύ χιούμορ και φαντασία, με ηθοποιούς αλλά και μαριονέτες, ένα υπέροχο – πολυμορφικό μαγικό τζάκι, που αλλάζει και ανατρέπει τα πάντα!

"Η Χριστουγεννιάτικη ιστορία είναι μια κωμωδία μυστηρίου για ντεντέκτιβ από 4 ετών και πάνω. Δεν είναι μια παράσταση που απευθύνεται μόνο για παιδιά, αλλά και για μεγάλους, αφού όπου την έχουν δει μεγάλοι τους έχει αρέσει πάρα πολύ, ενώ τα παιδιά ξετρελαίνονται.", τόνισε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Χλιαράς σκηνοθέτης του έργου. Σύμφωνα με τον ίδιο το Χριστουγεννιάτικο μυστήριοι είναι " η ιστορία με δύο καλικάτζαρους και μια γιαγιά, η οποία ακούει στο σπίτι της κάτι παράξενες φωνές και νομίζει ότι έχει μπει στο σπίτι της κάποιο πνεύμα ή κάποιος καλικάτζαρος. Καλεί στο σπίτι της δύο ντεντέκτιβ για να λύσουν το μυστήριο, αλλά οι ντεντέκτιβ είναι καλικάντζαροι. Οι καλικάντζαροι ψάχνουν να βρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων, να το καταστρέψουν, ώστε να μην έχουν οι άνθρωποι Χριστούγεννα. Εκεί γίνεται ένα μεγάλο μυστήριο, ένα μπέρδεμα, από τα Χριστούγεννα μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου και τελικά λύνεται το μυστήριο μετά από πολλά ευτράπελα".

Στους ρόλους Ολίνα Μανωλοπούλου, Κων/νος Κοζικόπουλος, Στέλιος Χλιαράς και κάποιες μαριονέτες...

Σκηνικά-κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου

Κοστούμια: Βεστιάριο - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

Χειρισμός ήχου: Γιάννης Μπαντιάνης

Σκηνοθεσία-ιδέα: Στέλιος Χλιαράς

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 10:33